Zo start je iedere maandag met een power mindset💪

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
Laatst bijgewerkt op:

Hoe start jij de week? Helemaal fris, vol goede moed en heb je er helemaal zin in? Of begint je week al half uitgeblust en ga je met lood in de schoenen weer aan het werk? Start jij de week met een power mindset?

Ik zal eerlijk met je zijn. Er is een lange tijd geweest dat ik al opgebrand aan de week begon. Klagend, zuchtend en steunend kroop ik de week door om vervolgens in het weekend alles weer nodig te hebben om weer enigszins bij te komen, om vervolgens op maandag het cirkeltje weer opnieuw te beginnen.

Gelukkig is dat tegenwoordig anders 😄. In deze blog vertel ik je wat ik heb gedaan om een power mindset te krijgen 💪

De “Het moet maar mindset”

Jaren geleden, toen ik totaal nog niet bezig was met persoonlijke groei en ontwikkeling werd ik gewoon letterlijk geleefd. Ik deed datgene wat andere vroegen aan mij. Al geruime tijd was ik al totaal niet meer happy met het werk wat ik deed, maar goed er waren tot dusver alleen nog maar mensen geweest die tegen me hadden gezegd dat ik toch niks kon en nooit wat zou bereiken. Ik mocht blij zijn dat ik werk had. Dat ik eraan durfde te denken om te veranderen van baan!

Het zorgde ervoor dat ik mezelf iedere maandag weer opnieuw naar mijn werk moest slepen. ik ontwikkelde hierdoor een gigantische negatieve mindset. Dit kwam mijzelf en anderen absoluut niet ten goede. Een hele zware burn-out moest eraan te komen om mijn ogen te openen dat het zo niet verder kon!

Als je niet iedere maandag met frisse moed weer de week in kan gaan, gaat er iets mis. Tijdens mijn burn-out ben ik tot het besef gekomen dat mijn leven echt anders moest. Ik wilde zo niet verder. Met veel vallen en opstaan en vele fouten later ben ik gekomen waar ik nu ben. Ik doe (verrassend genoeg) nog steeds hetzelfde werk en denk er nog steeds hetzelfde over als jaren geleden. Toch ga ik iedere dag met een power mindset naar het werk en zie ik een nieuwe week als een nieuwe kans!

Meer lezen over mindset? Bekijk dan ook eens de volgende blogs;

Dit heb ik gedaan om deze power mindset te krijgen

¨Wat wat je dan precies gedaan?¨ hoor ik denken. Eigenlijk gewoon iets simpels. Ik ben op zoek gegaan naar iets wat ik kan doen wat ik wel leuk vind en heb ik de situatie voor nu geaccepteerd zoals hij is, dat ik nu op moment werk heb waar ik niet heel vrolijk van word. Ik ben voor mezelf persoonlijke doelen gaan stellen en alles op alles gaan zetten om deze te bereiken!

Als ik geen voldoening haal uit mijn werk, dan zorg ik ervoor dat ik het maximale uit mezelf haal in de uren buiten mijn werk om. Sinds ik dit ben gaan doen, ga ik bijna fluitend naar m´n werk, ben ik vrolijk en opgewekt, geniet ik van mijn weekenden en start ik de week vol energie en een power mindset. Want ik weet dat zodra ik klaar ben met mijn werk, ik dan kan bouwen aan mijn doelen, dromen en ambities.

Er is geen betere motivator als dromen, ambities en persoonlijke doelen. Als dit niet leidt tot een power mindset, dan weet ik het ook niet meer.

Wil je meer weten over mindset? Lees in deze blog alles over mindset en hierin geef ik 11 tips hoe je een krachtige mindset kunt ontwikkelen!

Maandag is de kans om opnieuw te beginnen

Iedere maandag starten met de juiste mindset

Gaat alles dat altijd goed bij mij en heb ik nooit een mindere dag? Nee natuurlijk niet. Ook ik heb weleens een baaldag en zit het tegen. Niet iedere week lukt het mij om te doen wat ik wil doen. Gelukkig is daar altijd weer de maandag☀!

Ik zie maandag als een nieuw begin, een nieuwe kans op weer opnieuw te beginnen als de week daarvoor echt zwaar klote was of een kans om door te pakken om vorige zo´n goede week was💪

Het maar net met welke mindset je iedere morgen weer naast je bed staat en ik zoek altijd naar het positieve en naar kansen om iets wel voor elkaar te krijgen. Dit zorgt ervoor bij mij dat ik bijna iedere dag, maar zeker iedere maandag weer nieuwe energie en moed ertegen aan kan gaan.

Maandag is dé kans om weer in de juiste mindset te komen. In het Engels noemt men dit ¨priming¨, jezelf op een actieve manier in de juiste mindset en focus brengen om zo je dag of week optimaal te beginnen.

Logo Max your life.today

Wil jij ook de kracht van de maandag ervaren?

In de community van Maxyourlife organiseert Shorombo Mooij, oprichter van Maxyourlife.today, MaxyourMonday. In MaxyourMonday gaat hij iedere maandag ochtend om 8:00 live. Tijdens deze live sessies bespreekt hij zijn ochtendroutines en helpt hij jou om in de juiste mindset te komen en je doelen en focus voor aankomende week te bepalen.

Wil je de kracht van de maandag ook ervaren? Meld je dan (gratis!) aan voor de Maxyourlife community en wees er aanstaande maandag bij!

Logo Max your life.today

Maxyourlife.today, het platform voor persoonlijke transformatie

  • Community
  • online trainingen
  • 1 op 1 coaching
klik hier ontdek het zelf!

Andere interessante blogs voor jou

Aanbevolen reviews voor jou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *